Naast (de verhalen die wij zijn)

podium,video — Kaat op maart 7, 2010 om 00:55

Sara in de bus.

IEMAND SCHADUWEN die onbelangrijk is / IEMANDS VAKANTIEFOTO’S STELEN en daar een verhaal van maken / BOODSCHAPPEN EN VRAGEN VERSPREIDEN IN DE BOEKEN VAN DE BIBLIOTHEEK ‘Wat breekt uw hart?’ / EEN LEVEND ALBUM WORDEN VOOR IEMAND: je speelt scènes uit hun leven voor hen na: ‘Rent-a-past’ / EEN MODERNE MADONNA-FIGUUR DIE RONDDWAALT en mensen oproept om bij haar te BIECHTEN te gaan / lege VITRINES INRICHTEN / Aan het station door een enquêteur aangesproken worden die geen geld wil maar liefde / persoonlijke BRIEVEN STUREN naar een onbekende met de bedoeling een ANTWOORD los te krijgen / Middenin de stad een tafel met 2 stoelen neerzetten met een bordje Wilt u met mij praten? Ga zitten.

Ieder mens is een verhaal. Soms verzonnen, soms echt. Maar altijd een web van gebeurtenissen, ontmoetingen en woorden. Maar na ons gaan die verhalen verloren. Niemand onthoudt ze.

Theatermaakster Sara Vertongen en muzikant Gerrit Valckenaers worden toeschouwers van uw levensverhaal. Beschermengelen. Ze gaan op zoek naar de verhalen en de klanken van de stad. Ze zeven de stad als goudzoekers. Op basis van interventies, interview- en opnamemateriaal en geïnspireerd door het werk van Sophie Calle en Paul Auster werken Vertongen en Valckenaers een parel van een stadskroniek uit.

3 EXTRA VOORSTELLINGEN op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 april 2010, telkens om 20u op de bovenste verdieping van het Sint-Pietersziekenhuis, Brusselsestraat 69 te Leuven, ingang via Studentenresidentie Willem Neve. Tickets via Braakland.

concept & spel: Sara Vertongen
muziek: Gerrit Valckenaers
dramaturgie: Els Theunis & Ruth Mariën
coaching: Stijn Devillé & Adriaan Van Aken
in samenwerking met: STUK, Lemmensinstituut, Stad Leuven & Kulturama

0 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2017 | SCHAAMTE.BE | Kaat Haest