Shameless

beeld,vragen & opdrachten — Kaat op november 3, 2010 om 23:11

_____________________________________________________

> Zowel in België, Nederland als Engeland is deze reclamecampagne aangeklaagd wegens ‘vrouwonvriendelijk’. Wat vind jij?

>> Draai de rollen eens om & knutsel een mannelijke versie in elkaar…

1 reactie »

 1. ‘Bloot’-campagne SuitSupply zorgt voor reacties

  BREDA / AMSTERDAM – De nieuwe reclamecampagne van SuitSupply, een Nederlandse groothandel in herenkleding, roept tegengestelde reacties op. Of men vindt de door Carli Hermès gemaakte foto’s prachtig, óf men vindt ze aanstootgevend danwel vrouwonvriendelijk. De wintermodecampagne die Shameless heet, bevat erotische taferelen die in sommige gevallen als pornografisch zouden kunnen worden aangeduid.

  De foto’s laten onder meer een man (in pak) zien die een vrouw van achteren op de keukentafel ‘neemt’ en een man (in pak) die het rokje van een vrouw optilt om te kijken wat eronder zit.

  Van ophef is echter geen sprake, verzekert directeur Fokke de Jong. “We krijgen altijd veel reacties, op elke reclamecampagne. Het aantal reacties op Shameless valt me eerlijk gezegd best wel tegen.” Hij begrijpt niet dat er mensen, vrouwen met name, over zouden kunnen vallen. “Er zit weliswaar veel suggestie in, veel seksuele suspense, maar dat is ook absoluut de bedoeling. Je zíet toch niks? Ja, hier en daar een blote borst, maar in Nederland zijn we best wel wat gewend, hoor. Het zijn toch heel leuke platen?” De vrouwen zijn volgens De Jong afgebeeld als ‘redelijk gezaghebbende muzes’. Suitsupply heeft vestigingen in buiten- en binnenland, in Nederland onder andere in Tilburg, Breda en Roosendaal (Rosada).

  bndestem.nl

  Comment by Kaat — 3 november 2010 @ 23:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2017 | SCHAAMTE.BE | Kaat Haest